Bu yıl iş arayanlar için birçok fırsat barındırıyor. Birçok sektörde çok sayıda yetenekli çalışan eksiği bulunduğundan, işverenler en yetenekli çalışanları çekebilmek için her türlü yöntemi deniyorlar.

Peki, bu fırsattan en iyi şekilde nasıl yararlanabilirsiniz ve işe alım yöneticilerinin işe almak istediği en iyi aday olduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz.

Sektör Bilgisi Edinin

Sektörünüzde en iyi yeteneklerden biri olmak için sektördeki gelişmeleri sürekli takip etmek önemlidir. Sektörünüzdeki trendlerden ve önemli gelişmelerden haberdar olmak için ilgili haber bültenlerini ve yayınları takip edin. İş mülakatlarında bunlar hakkında rahatça konuşabileceğinizden emin olun. Bu konular hakkında size ne zaman soru sorulacağını asla bilemezsiniz ve bu tür soruları yanıtlayabilmeniz mülakatı yapan kişiyi etkileyecektir.

Doğru Becerilerinizi Öne Çıkarın

Özgeçmişinizde, kapak yazınızda ve mülakatlarda doğru becerilerden bahsettiğinizden ve bunları uygun bir çerçevede sunduğunuzdan emin olun. Sektörünüzdeki trendleri bilmeniz, hangi becerilerinizi öne çıkarmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır. Ancak, sosyal becerilerinizi de belirttiğinizden emin olun. Bu beceriler şu anda işgücü piyasasında son derece önemlidir.

Neyin gerekli olduğunu belirledikten sonra, beceri eksikliklerinize odakların ve bunları becerilerinizi geliştirme yoluyla giderin.

Esnek Olun

Son birkaç yılda birçok insan uzaktan çalışma, esnek çalışma ve ofise gidip gelme konusunda güçlü beklentiler geliştirdi. İş arayanların çoğu işe alım süreçlerine bu beklentilerle gidiyor. Sonuç olarak, haftada kaç gün ofisten kaç gün evden çalışacağı konusunda uzlaşmaya varmaya istekli olan adaylar, daha yüksek bir maaş için pazarlık yapabilirler. Bu pazarlıklar iş arayan kişileri çok farklı noktalara götürebileceğinden, hangi noktalarda ödünler verebileceğinizi bilin. Yine de gerçekçi olduğunuzdan emin olun ve şansınızı zorlamayın, aksi halde işe alım müdürü size olan ilgisini kaybedebilir.

Aramanızı Genişletin

Uzaktan çalışma, iş arayanların evden yüzlerce kilometre uzakta iş bulmaları için birçok fırsat yarattı. Bir kuruluş uzaktan çalışmaya açıksa, genellikle başka eyaletlerde veya şehirlerde yaşayan başvuru sahiplerine de açıktır. Bu tür fırsatlara ulaşabilmek için iş arama kapsamınızı genişletin.

Değerinizi Bilin

Birçok sektör maaş enflasyonu sorunu yaşıyor. Bu nedenle iş değiştirdiğinizde beklediğinizden daha fazlasını elde edebilirsiniz. İlgilendiğiniz pozisyonun bulunduğu bölgede o unvan için geçerli güncel maaş ortalamalarını öğrenin. Ücret konusunda beklentilerinizi belirlemenize yardımcı olacak maaş kılavuzlarımız gibi güvenilir kaynakları inceleyin.

Bir sonraki iş fırsatınızı bulmak için daha profesyonel yardım istiyorsanız veya desteğe ihtiyacınız varsa tavsiye bölümümüzü inceleyebilir veya uzman işe alım danışmanlarımızdan biriyle hemen iletişime geçebilirsiniz.

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet