Çalışmak, hayatımızda başarı için çaba göstermemiz için gereken motivasyonu bize sunabilir. Ancak hayat “hafta sonları için yaşamak”veya paraya odaklı olmaktan ibaret olmamalıdır. Kariyerinizde en iyisini elde ederken aynı zamanda hayatınızı da dolu dolu yaşamalısınız.

Sıkı bir şekilde çalışırken hayatınızda en iyisini elde etmenize yardımcı olacak 10 hayat dersi aşağıda sunulmaktadır.

1. Hayır demeyi öğrenin

Kariyerinize başlarken veya yeni bir kariyer macerasına başladığınızda, üstlerinizi etkilemeye çalışırken çok fazla ekstra iş kabul etmek kolay olabilir. Bu bir hatadır, sadece yapabileceğiniz ve yüksek bir standartta tamamlayacak şekilde vakit ayırabileceğiniz ekstra işlere evet dediğinizden emin olun. Çok fazla iş üstlenmek stres seviyesinin artmasına ve doğruluk seviyesinin düşmesine neden olur.

2. Eğlendiğiniz bir işte çalışın

Çoğumuz sevmediğimiz veya bizim için uygun olmayan bir iş deneyimi yaşayacağımız için, gerçekten eğlendiğiniz bir kariyer bulmak zor olabilir. Ancak, zamanınızın büyük bölümünü işte geçirirsiniz, dolayısıyla rolünüzden memnun olmadığınız takdirde bu şüphesiz kişisel yaşamınızı olumsuz etkileyecektir. 

3. Sadece para için çalışmayın

Paran önemlidir, ancak bir pozisyonda kalmak için ana etmen olmamalıdır. Görevinize sadece ve sadece para için devam ediyorsanız, farklı bir fırsatı değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir. Önemli olduğu halde para her şey değildir. Eğlendiğiniz bir iş bulun ve bunun sonucunda daha mutlu ve daha sağlıklı hissedebilirsiniz. 

4. Öğrenmeyi asla bırakmayın

Kariyeriniz boyunca her zaman sizden daha fazla tecrübeye sahip insanlarla karşılaşacaksınız, ancak bu durum sizi endişelendirmemeli. Daha fazla tecrübeye sahip insanlardan öğrenmek kişisel ve profesyonel olarak gelişmenize yardımcı olacaktır. Hayatınızın tamamı süresince bir öğrenme tutumu benimsemek çok yönlü, daha eğitimli ve başarılı bir birey olmanıza yardım edecektir. 

5. İş dışında üretken olun

Çalışmaktan dolayı keyifsiz veya yorgun hissettiğinizde, çalışma saatleri dışında kendinizi motive etmek zor olabilir. Motivasyon, bir spor sınıfına katılmak veya iş sonrası bir arkadaşla kahve içmek için buluşmak kadar kolay olabilir. İş gününün bitmesi için can atmak sağlıklı değildir, her günden azami fayda sağlamaya çalışmalısınız. 

6. Sağlıklı bir iş - yaşam dengesi kurun

İş stresli olabilir ve bir görevi tamamlamak ya da son teslim tarihini yakalamak için mesaiye kalmanız gerektiğini düşündüğünüz zamanlar olabilir. Hayatın yanınızdan geçip gitmesine izin vermeyin. Sağlıklı bir iş - yaşam dengesi kurmak mutluluğunuzda çok büyük bir rol oynayabilir. İşten uzaklaşıp kafanızı dinlemek için zamana ihtiyacınız vardır, dolayısıyla kendinize bu fırsatı tanıdığınızdan emin olun. 

7. Ekip oyuncusu olun

İşte başarılı olmanın yolu bir ekip olarak çalışmak ve gelişmekten geçer. Elbette ki kendi sorumluluklarınız olabilir, ancak işi ileriye taşıyan grup başarısıdır. Büyük projelerde başarılı olmak için birden fazla bakış açısı gereklidir, dolayısıyla genellikle yalnız çalışıyorsanız uzun vadede çok başarılı olmadığınızın farkına varabilirsiniz. 

8. Kendinize iyi bakın

Sağlığınıza dikkat etmek bir numaralı önceliğiniz olmalıdır. Kaygılı, stresli veya fiziksel olarak hasta hissetmenize yol açacak kadar kendinizi işe adamaya başladıysanız, bu durumda bir değişiklik zamanının geldiğinin farkındasınızdır. Kariyer için sağlığı feda etmek hiç kimsenin ödemek isteyeceği bir bedel değildir. 

9. Teknolojiyle bağlantınızı koparın

Parmak uçlarımızdaki teknolojiye sürekli bağlı olmak kolaydır. Fakat telefonunuza, tabletinize veya dizüstü bilgisayarınıza yapışık olmak gerçekten kopmanıza neden olabilir. Kendinizi gün içerisinde cihazlarınızdan uzaklaşmaya zorlarsanız çevrenizdeki dünyadan zevk almaya başladığınızı fark edeceksiniz. 

10. Hayatı dolu dolu yaşayın

Kariyeriniz süresince, izin almamanız ve işin ana odak noktanız olması gerektiğini düşünmek kolaydır.  İş önemlidir ve yaşama tarzımızın temel bir bölümüdür ama uğruna yaşanacak başka şeyler de vardır. Tatil izinlerinizi sonuna kadar kullandığınızdan emin olun, ailenize ve arkadaşlarınıza zaman ayırın ve her fırsat bulduğunuzda evden ve ofisten dışarı çıkın. Bunları yapmadığınız takdirde, ileride pişman olacağınızdan eminiz.

Michael Page olarak burada, kariyer tavsiyesi makale bankamız aracılığıyla kariyerinizi geliştirmenize yardım edebiliriz. Makalelerimiz becerilerinizi ve profesyonel ilişkilerinizi daha da geliştirmenize yardımcı olmanın yanı sıra sağlıklı bir iş-yaşam dengesi kurmanıza da yardım eder. Uzman işe alım danışmanlarımızdan biriyle konuşmak istediğiniz takdirde, bugün size en yakın Michael Page ofisiyle irtibata geçin.

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet