overload-work

Herkesin dönem dönem yardıma ihtiyacı olur. En deneyimli profesyoneller bile aşırı iş yükünde boğulabilir, bir sorunu çözmekle uğraşırken diğer görevler üst üste biner, altında ezilir. İşyerinde aşırı iş yükünüz varsa, sessiz sedasız üstesinden gelmeye çalışmakla ne kendiniz, ne yöneticiniz ne de ekibinize faydanız olur. Bu yüzden derin bir nefes alın ve işleri temizlemek için aşağıdaki tavsiyelere göz atın.

Sorunu tespit et, etkilerini belirle

Yöneticinize uzak tarihte bir toplantı talebi atın, hazırlanmak için biraz vaktiniz olsun. Sorunun nedenlerini anlamaya çalışın. Yılın yoğun bir dönemi olduğu için mi iş yükünüz arttı? Yoksa gün içinde çalışma saatlerine sığdıramayacağınız büyüklükte görevler mi isteniyor sizden? Hastalık izin alan bir iş arkadaşınızın yokluğunda işleri tamamlamanız gerekebilir ya da beklenmeyen bir proje günlük işlerinizi yapmak için ayırmanız gereken saatleri yiyebilir. İşgücünüzün neden tavan yaptığını anlamak için kendinize biraz zaman ayırmanız ve bu durumun performansınızı ve ekip içindeki görevlerinizi nasıl olumsuz etkilediğini düzgün şekilde ifade etmek için en doğru kelimeleri seçmeniz gerekecek.

Yardım istediğinizde kariyeriniz zarar mı görür?

Yardım istemek zayıflığın aksine güçlü olduğunuzu gösterir. Doğru bir yaklaşımla yardım istediğinizde, bu kendi işinizi en kaliteli şekilde yerine getirmek için ne kadar çabaladığınızı gösterir. Aynı zamanda hesap verebilir bir çalışan olduğunuzu, şirketin çıkarlarını gözettiğinizi gösterir. Yardıma ihtiyacınız varsa, karşınıza düşündüğünüzden fazla opsiyon çıkar: Ekip arkadaşlarınız ya da yöneticileriniz çoğu zaman yardım için onlara başvurduğunuzda bundan gurur duyarlar. Tavsiyelerine ihtiyaç duyduğunuzu, yardım almak için kendisine güvendiğinizi ifade etmiş olursunuz.

Yardım isterken oluşabilecek tek risk var, o da yöneticinizde işi yapamayacağınız izlenimini yaratmak. Çok dikkatli yaklaşın ve işi daha etkili bir şekilde hayata geçirmek istediğinizi ancak yol gösterecek bir yardıma ihtiyaç duyduğunuzu alçakgönüllü bir şekilde ifade edin.

Yöneticinizden yardım isteme yöntemleri

  1. Hızlı davranın – Yardım çağrısını ne kadar ertelerseniz, sorununuz o kadar büyüyebilir.
  2. Açık olun – Nedenleri ve etkilerini  tespit edin, tüm bilgileri en anlaşılır ve basit şekilde yöneticinize sunun.
  3. Hesap verebilir olduğunuzu gösterin – Sorunları tanımlarken olası çözüm önerilerini de beraberinde iletin. 

Son madde çok önemli: Sorunu çözmek için kendi içinizde fazlasıyla çaba sarf ettiğinizi, durumu herkesin işine yarayacak şekilde çözebilmek için yeterince vakit ayırdığınızı gösterir.

Unutmayın, yöneticinizin görevi sizi yönlendirmek ve sonunda çabalarınızın karşılığını vermek. Aşırı iş yükü altında eziliyorsanız bunu yöneticinizle ilişkinizi iyi anlamda düzeltecek bir fırsat gibi kabul edin ve çözüm bulmak için hem profesyonel hem de kişisel olarak sorumlu davrandığınızı gösterin.

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet