Yapay Zeka artık çıkmamak üzere hayatımıza girdi. Tüm sektörlerdeki işletmeler önceleri sadece en son Bilgi ve İletişim Teknolojisi trendi olarak görülen Yapay Zeka projesini bir araya getirmeye çabalıyor. Yapay Zekayı doğru kullananlar değerli içgörüler elde edecek, verimliliği arttıracak ve rakiplerinin önüne geçecektir.

Sağlam bir Yapay Zeka ekibi oluşturmak zorlu bir iştir. Yapay zekanın yaygınlığının artmasıyla birlikte, yüksek vasıflı AI uzmanlarına duyulan ihtiyaç da artıyor. Yapay Zeka işgücü piyasası büyük ölçüde adaylara odaklıdır, bu da nitelikli bireyler bulmanın göz korkutucu bir görev olabileceği anlamına geliyor.

Sizin için Yapay Zeka işgücü piyasasını değerlendiriyor, işe almanız gereken kilit pozisyonları açıklıyor ve uygun ücret seviyeleri hakkında kılavuz ilkeler sunuyoruz.

Yapay Zeka Rolleri ve Sorumlulukları: Hangi İşlere İhtiyacınız Var?

Bir Yapay Zeka ekibi oluşturmak kolay bir iş değildir ve projenizin büyüklüğüne ve ölçeğine bağlı olarak doldurulması gereken çok çeşitli pozisyonlar vardır. Projenizin başarılı olmasında en çok önem arz edecek Yapay Zeka rollerini sizin için listeledik.

Makine Öğrenimi Mühendisi

Çoğu Yapay Zeka projesi büyük ölçüde Makine Öğrenimine dayalıdır, bu da Makine Öğrenimi rollerinin giderek daha çok rağbet gördüğü anlamına geliyor. 

Makine Öğrenimindeki en önemli rol Makine Öğrenimi Mühendisidir. Makine Öğrenimi Mühendisleri, Makine Öğrenimi modellerini ve sistemlerini geliştirmek, oluşturmak ve kurmaktan sorumludur. Tamamlandıktan sonra bu modeller ve sistemler verilerden öğrenebilir ve sürekli geribildirim döngüleri oluşturabilir. Bu modeller ve sistemler, şablonları belirlemek ve gelecekteki sonuçları tahmin etmek için geçmiş veriler kullanılarak eğitilebilir veya tekrar eden görevleri otomatikleştirmek ve iş süreçlerini iyileştirmek için kullanılabilir.

Makine Öğrenimi Mühendisleri bir Yapay Zeka ekibi yapısının en tepesindedir ve spesifik işletme problemlerini çözüme kavuşturan Makine Öğrenimi çözümlerini tasarlamak ve uygulamak için veri bilimciler ile yakından çalışır.

Veri Bilimci

Veri Bilimciler, Yapay Zekayı çalıştıran algoritmaları geliştirmek için kullanılan karmaşık veri setlerini analiz edip yorumlayarak kilit öneme sahip bir Yapay Zeka iş rolünü yerine getirirler. Veri Bilimciler çoğu kez, Yapay Zeka mühendislerinin nihai ürünle birleştireceği entegre geliştirme ortamları (IDE’ler) hakkında kestirimci modeller oluşturmak ve bunları değerlendirmekle görevlidir.

Yapay Zeka Araştırmacısı

Yapay Zeka Araştırmacıları zorlu bir Yapay Zeka rolünü yerine getirirler. Yapay Zeka Araştırmacıları, ekibin başlıca problem çözücüleridir ve sistemler yaratmanın yeni ve orijinal yollarını bulmakla görevlidir. Yarattıkları sistemlerin gerçek dünyada yapılabilirliklerini sağlamak için çoğu zaman Veri Bilimciler bunlar üzerinde küçük değişiklikler ve ayarlamalar yapar.

Yapay Zeka Mühendisi

Bir Yapay Zeka Mühendisi Yapay Zeka sistemlerini ve uygulamalarını oluşturur ve kurar. Yapay Zeka Mühendislerinin rolü, makine öğrenimi algoritmalarını tasarlamayı ve uygulamayı, Yapay Zeka sistemlerini mevcut uygulamalara entegre etmeyi ve Yapay Zeka modellerini performans ve ölçeklenebilirlik bakımından optimize etmeyi içerir.

Yapay Zeka Maaşları: Ne Kadar Maaş Ödemelisiniz?

Yapay Zeka işleri için ortalama maaş büyük ölçüde deneyime bağlı olarak değişiklik gösterse de doğru maaş aralığını belirlediğinizden emin olmanız önemlidir.

En üst düzey Yapay Zeka işleri için ortalama maaşlar yıllık brüt 1.000.0000 TL ile 1.750.000 TL arasında olmalıdır.

Deniz​ Çakırgil Sezen, Michael Page Direktörü

Kurum İçi Yapay Zeka Ekibi Rolleri ve Serbest ve Geçici Yönetim

Yapay Zeka işgücü piyasasındaki yetenek azlığı dikkate alındığında, serbest çalışan bir Yapay Zeka ekibi ile çalışmayı düşünebilirsiniz. Uzaktan çalışmanın bir avantaj olmaktan çıkıp bir beklenti haline geldiği mevcut ortamda, en uygun adaylar genellikle dış ülkelerden sizin ülkenize taşınmak istemezler. Dışarıdan kaynak kullanarak bu adayları bulabilir, esnekliğinizi artırabilir ve Yapay Zeka projenizin maliyetini düşürebilirsiniz.

Kurum içi bir ekip oluşturmanın da kendine özgü avantajları vardır. Size daha fazla kontrol sağlar, uzun vadeli bir çözüm sunar ve güvenlik sorunlarını daha başından ortadan kaldırır.

Bilgi Teknolojisi işe alım trendleri sürekli değişmektedir. Rekabetçi bir piyasada BT yeteneklerini nasıl işe alacağınız hakkında bilgi almak için son makalemize göz atın.

İhtiyaç Duyduğunuz Yapay Zeka Yeteneğini Nasıl Bulursunuz

Yapay Zeka uzmanı bulmanın zorluğu dikkate alındığında, üst seviyede vasıflı yetenekleri kuruluşunuza çekmek için yaratıcı bir yaklaşım uygulamanız önemlidir. Maaş kesinlikle önemli olmakla birlikte, adayların bir işi kabul etmeye karar verirken dikkate aldıkları tek unsur değildir. 

En iyi adayları çekmek için, esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma, eğitim fırsatları, hisse senedi opsiyon planları ve başka avantajlar sunmayı düşünebilirsiniz. Tutarlılık kilit öneme sahiptir: bir yeteneği işe aldığınızda, onun mevcut becerilerini geliştirmesine yatırım yapmak ve başka faydalar sağlamak değerli çalışanları elde tutmanıza yardımcı olacaktır.

Günümüzde, dünyanın her yerinden daha geniş bir yetenek havuzuna hitap etmek için hibrit veya uzaktan çalışma seçenekleri sunmak şirketler için önemlidir. İşletmeler en iyi yeteneği keşfetmek için BT merkezlerini geliştirebilir veya üniversitelerle işbirliği programları yapabilir.

Deniz​ Çakırgil Sezen, Michael Page Direktörü

Yapay Zeka Alanında En İyi Yetenekleri Nerede Bulabilirsiniz

Eğitim Kampları veya Tasarım Etkinlikleri

Eğitim kampları ve tasarım etkinlikleri çeşitli arka planlara ve beceri setlerine sahip insanları cezbeder. Birçok katılımcı yeni şeyler öğrenmeye ve yeteneklerini sergilemeye heveslidir.

Eğitim Akademileri

Bazı eğitim akademileri, Yapay Zeka, Makine Öğrenimi ve Veri Bilimi gibi alanlarda kapsamlı eğitim sağlar. Bu akademiler, katılımcıların Yapay Zeka projeniz için önemli olabilecek beceri ve bilgi türlerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Profesyonel Kuruluşlar

İlgili Yapay Zeka odaklı kuruluşları tespit ettiğinizde, bu kuruluşların etkinliklerine katılabilir ve hatta şirketinizin profilini yükseltmek ve potansiyel adaylarla ilişki kurmak amacıyla bunlara sponsorluk bile yapabilirsiniz.

Sosyal Medya

Sosyal medya, doğru kullanıldığında Yapay Zeka yeteneklerini bulmak için güçlü bir araç olabilir. LinkedIn, Twitter ve Facebook gibi platformlarda çevrimiçi topluluklara katılarak şirketinizin sektörde görünür olmasını ve hashtag’ler kullanarak iş ilanlarınızın daha çok kişi tarafından keşfedilmesini sağlayabilirsiniz.

Ağ Oluşturma Kuruluşları

Sektörde geniş bir çevre edinmiş olan adayları bulmak için ağ oluşturma kuruluşlarını kullanabilirsiniz.

İşe Alım Uzmanları

Adayları bulmak için tüm bu seçenekler kullanılabilse de, Yapay Zeka yetenek havuzunun küçük olduğunu unutmamalısınız. Uzun saatler süren titiz araştırmalar ve karmaşık süreçler çoğu kez boşa gider.

Bu yüzden işe alım uzmanlarına güvenmenizi öneriyoruz. Michael Page’in küresel veri tabanı en iyi Yapay Zeka yeteneklerini içerir. Belirlediğiniz maaş aralığı ve adaylardan beklentilerinizle ilgili bilgileri alarak işi basitleştiriyor ve sizin için en uygun adayı sadece birkaç gün içinde size sunuyoruz.

Yapay Zeka Projenizin Başarısını Garanti Ediyoruz

Yapay Zeka proje yönetimi çocuk oyuncağı değildir ve Yapay Zeka işgücü piyasasını iyi anlamak doğru kararlar almanız için çok önemlidir. Yapay Zeka kullanımı yaygınlaştıkça Yapay Zeka rolleri için maaş beklentileri de kaçınılmaz olarak artacaktır. En üstün Yapay Zeka yeteneklerini cezbetmeye yardımcı olacak rekabetçi bir ücret sunmanızı sağlamak için pazardaki mevcut ücretleri bilmeniz çok önemlidir.

Michael Page, en iyi adayların beklentileri ve rakiplerin bu adaylara neler sunduğu hakkında derin bir anlayışa sahiptir. Kapsamlı veri tabanımız, Yapay Zeka ekibinizin ayrılmaz bir parçası olabilecek yüksek vasıflı bireyler içerir. İşletmenize en uygun adayı bulmanın değerini biliyoruz. Bu yüzden size en uygun olduğuna inandığımız en iyi yetenekleri size sunmadan önce tüm faktörleri dikkatli bir şekilde değerlendiriyoruz.

Yapay Zeka projeniz söz konusu olduğunda, doğru ekibi bir araya getirmeniz fark yaratabilir. Hiçbir şeyi şansa bırakmayın, hemen bizimle iletişime geçin.

Bizimle Hemen İletişime Geçin.

Çalışan arayışında mısınız?

İşe alım ihtiyaçlarınızla ilgili olarak bizimle görüşmeyi ister misiniz?

Bizimle iletişime geçin

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet