IT profesyonelleri nasıl bulunur

IT ekibinizdeki kıdemli bir Proje Programcısı aniden işten ayrıldı ve önemli bir projeyi sürdürmek için acilen bir teknik yetenek bulmanız gerekiyor. Ama pozisyonu doldurmak için bir türlü doğru profili bulamıyorsunuz. Hatta hiçbir uygun aday çıkmıyor.

Belki de IT ekibinizin önemli bir proje için belirli bir programlama dilinde şiddetle yardıma ihtiyacı var. Bu durumda yardım almak ya da mümkün olduğunca çabuk başlayacak yeni birini bulup derhal işe koyulmak şarttır. Ama aday bulmanın zor olduğu BT piyasasında bu pek de kolay değil.   

Önemli IT rolleri için en iyi teknik yetenekleri işe almak ve elde tutmak çoğu işe alım bölümünde büyük sıkıntı yaratmakta, işletmelere on binlerce liraya mal olmakta, büyümeyi yavaşlatmakta, hatta şirketleri veri ihlalleri ya da hırsızlıkları gibi BT risklerine maruz bırakmaktadır.  

Teknoloji alanında yeteneğin yetersizliği şirketinizi nasıl etkiliyor?

Proje yönetimi, yazılım geliştirme ya da diğer temel BIT rolleri için nasıl teknik yetenek çekeceğiniz konusunda zorlanıyorsanız yalnız değilsiniz. Küresel teknik yetenek eksikliği üzerine geniş çaplı raporlar var.

Kısacası yetenekli IT uzmanları için rekabet çok yüksek ve ipler adayların elinde.

Elbette bu durum işe alım yöneticileri için pek ideal sayılmaz ama size iyi haberlerimiz var: Bütçeyi fazla zorlamadan şirketinize üst düzey teknik yetenekleri çekmek için birkaç şey yapabilirsiniz.

Teknik yetenek nasıl  

  • IT Profesyonelinin  ne istediğini anlayın

Sorunu parayla ya da dış kaynak kullanımıyla çözmeye çalışmak artık tek  ve en iyi çözüm değil.

COVID ve esnek çalışma düzeni, çalışanların iki şeyi aynı anda yapabileceklerini fark etmelerini sağladı. Örneğin uzaktan çalışan geliştiriciler, hem zorlu ve ilginç işler üstlenip hem de arzu ettikleri yaşam kalitesine sahip olabilirler. Bu nedenle mevcut pazarda daha azıyla yetinecek çok fazla çalışan yoktur

Deniz Çakırgil Sezen, Michael Page BT Direktörü

Mevcut uzaktan çalışma ortamında tam zamanlı rollerde ısrar etmek bu piyasada her zaman gerçekçi değildir ve potansiyel adayların şirketlerle iletişimi aniden kesmesine ya da işi bırakmasına yol açabilir. Çoğu yetenekli IT uzmanı gelişmelerine ve öğrenmelerine olanak sağlayacak kısa vadeli sözleşmelerle çalışmayı tercih ediyor. Başka bir deyişle gelişme fırsatları sunmak belirli adayları çekebilir.

COVID’in sonuçları çoğu IT profesyonelinin ne tür bir şirkette çalışmak istediğini dikkatle değerlendirmesine yol açtı. Böylece işveren markası daha da önem kazandı ve şirketlerin amaçları büyük bir cazibe kazandı.

Örneğin eğer bir şirket sürdürülebilirlik konusunda kararlıysa ya da yenilenebilir enerjilere odaklanmışsa ve adaylar da aynı değerleri paylaşıyorsa teklifi kabul etmeye daha yatkın olabilirler.             

  • Yeni çözümlere açık olun

Adayların yön verdiği bir pazarda geleneksel işe alım süreçleri yetersiz kalıyor ve şirketlerin BT yeteneklerini çekmek için daha cazip imkanlar sunmaları gerekiyor

Deniz Çakırgil Sezen, Michael Page BT Direktörü

  • Fazla talepkar olmayın

Şirketler giderek daha fazla üst seviyede uzmanlaşmış adaylar arıyorlar, ancak rekabetçi bir pazarda bu mümkün değil. Örneğin, son derece uzmanlaşmış teknik becerilere sahip uzaktan çalışan ve İngilizce konuşan bir aday bulma olasılığınız çok yüksek olduğu halde, bir iş ilanında aynı becerilere sahip Felemenkçe konuşan bir uzmanda ısrar etmeniz gerçekçi olmayabilir

Deniz Çakırgil Sezen, Michael Page BT Direktörü

Sezen, şirketlerin yüksek donanımlı daha esnek ve potansiyel IT uzmanlarını kullanmak ve geliştirmek gibi diğer alternatifleri düşünmelerini tavsiye eder. 

  • Kararlı olun ve işe alım sürecini kısaltın

Mevcut pazardaki en iyi personel alımı çözümlerinden birinin BT yeteneklerinin belirli süreli istihdamı olmasının bir sebebi de budur. Bu kişiyi uzun süreli istihdam etmeyeceğiniz, yalnızca birkaç aylığına veya belirli bir proje süresince birlikte çalışacağınız için üzerinde fazla kafa yormanız gerekmez. Sonradan bu kişinin göreve uygun olmadığını fark etseniz bile durumu düzeltmeniz de kolay olacaktır

Deniz Çakırgil Sezen, Michael Page BT Direktörü

  • Maliyet konusunda uzun vadeli düşünün

Işletmenizin ilerlemesine yardımcı olması için doğru teknik yetenekleri bulmakta zorlanıyorsanız IT işe alım sorunlarına çözüm için Michael Page havuzundaki  IT uzmanlarını değerlendirin.

Michael Page’te IT profilleri işe alımında değerlendirebileceğiniz, hemen işe başlayabilecek geniş bir  havuzumuz var. Nasıl motive olduklarını ve uzaktan çalışan IT uzmanlarının nasıl işe alınacağını biliyoruz.

IT işe alım sorunlarına acil çözümler konusunda daha önce sizin gibi pek çok müşteriye yardımcı olduk.

IT uzmanı işe alım hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için hemen danışmanlarımızdan birine ulaşın.

Çalışan arayışında mısınız?

İşe alım ihtiyaçlarınızla ilgili olarak bizimle görüşmeyi ister misiniz?

Bizimle iletişime geçin

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet