tech-talent-blog-image

Bir işletmenin başarısının çalışanlarına bağlı olduğunu hepimiz biliriz. Bu çalışanlar, nihai olarak aylık, üç aylık ve yıllık raporların pozitif ya da negatif olmasıyla sonuçlanan büyük kararlar alır, eylemlerde bulunurlar. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi teknoloji sektöründe de yetenekli kişileri çekmek için azılı bir mücadele verilmektedir ve giderek daha fazla işletme, teknoloji altyapısının önemini fark ettikçe bu mücadele daha da çetin bir hale gelecektir.

Sürekli değişen bir piyasada başarının anahtarı uyum sağlayabilme kabiliyetidir. Teknolojik ve dijital sektörlerdeki işletmeler çoğunlukla yenilikçi ve ileri görüşlü olmakla birlikte doğru beceriye ve deneyime sahip kişileri bulmakta zorlanabilir. Bu yüzden sorulması gereken soru, teknoloji liderlerinin ihtiyaç duyulan tüm yetenekleri içeren bir bilgi güvenliği ekibine sahip olmak ve sürekli değişen tehdit ve düzenlemelerin bir adım önünde olabilmek için ne yapabilecekleridir.

1. Uygun becerileri belirlemek

Çoğunlukla karmaşık bir faaliyet olan bilgi teknolojisi alanında her sorunu çözen tek bir yaklaşım bulunmamaktadır. Her kuruluşun teknoloji programı, kendisine özgü çok sayıda faktörle belirlenecek ve dolayısıyla düzenlerine ve kadrolarına yaklaşım farklı olacaktır. Benzer unvanlara sahip iki teknoloji uzmanı, kariyerleri boyunca yaptıkları işlerin türüne bağlı olarak birbirinden önemli ölçüde farklı beceri setlerine sahip olabilir. Bu kişilerden birinin becerileri kuruluşunuza son derece uygunken, diğerinin becerileri sizin ihtiyaçlarınızla uyuşmuyor olabilir. Bir rolün ne tür beceri ve yetkinlikler gerektirdiğini tam olarak anlamak önemlidir ve bunu belirlemek ne sadece iş unvanı ne de sadece görev tanımıyla mümkündür.

2. İşe alım sürecine daha geniş bir ekibi dahil etmek

Doğru becerileri belirleyip doğru kişileri işe aldığınızdan emin olmanın en iyi yollarından biri de mevcut olan uzman departmanınızı işe alım sürecine dahil etmektir. Yaygın uygulama iş tanımının tasarlanması ve ardından bölüm yöneticisi veya genel müdürün işe alım sürecini ilgili ekipten bağımsız olarak yürütmesidir. Önemli ekip üyelerini sürecin her aşamasına dahil ederek, hem işe alınacak kişinin ekiple uyumuna dair bir fikir edinmiş olur hem de karar verirken bir ,iki kişi yerine bir grup insanın fikrini almış olursunuz. Spesifik ve son derece teknik beceriler söz konusu olduğunda, işe yeni alınan kişilerin mevcut düzeninizle nasıl etkileşimde bulunacağına dair kuvvetli bir kavrayışı bulunan insanları sürece dahil etmek akıllıca bir hamle olacaktır.

3. İnsanların yanı sıra teknolojiye de yatırım yapın

BT departmanında çalışan çoğu insanın ortak noktası teknolojiye duydukları ilgidir. Hepimizin bildiği gibi, işe almayı düşündüğünüz insanlar teknolojiyi yakından takip eden ve sektörlerinde öne çıkma olasılığının motive edeceği kişiler olacaktır. BT sisteminizin eski teknolojilerden oluşması, alanınızdaki en yetenekli insanları işe alma şansınızı ciddi oranda azaltır. Çalışmak istediğiniz en yetenekli insanlar en iyi teknolojilerle ve platformlarla çalışmak isterler ve bu insanların çağın gerisinde kalmış bir sistemle çalışmak zorunda kalacakları bir rolü kabul etmeleri pek olası değildir. Bu sebeple, tıpkı personeliniz gibi teknolojinizi de sürekli değerlendirmeniz önemlidir.

4. Sürekli eğitim

Bilgi teknolojileri sürekli değişim içinde olan ve güvenlik tehditleri ve teknoloji kadar hızlı dönüşen dinamik bir beceri seti gerektiren bir alandır. Çalışanlara sürekli eğitim vererek teknolojinizi güncel ve amacına uygun tutmakla kalmaz, çalışanlarınızın bilgi ve becerilerini de güncellemiş olursunuz. Tüm sektörlerde ve iş rollerinde en uygun maliyetli çalışanları elde tutma stratejilerinden biri de güçlü bir eğitim ve gelişim planıdır. Bu husus, teknolojinin hızla değiştiği BT sektöründe başka hiçbir sektörde olmadığı kadar önemlidir. İşverenlerinin geleceklerine yatırım yaptığından emin olan çalışanların uzun vadeli projeleri benimsemeleri ve bunlar için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları çok daha olasıdır.

Şirketiniz için en uygun BT yeteneklerini bulmanız için buradayız. Ücretsiz e-kitabımıza göz atın.

Teknoloji sektöründe işe alım yapmayı düşünüyorsanız, uzman işe alım danışmanlarımızdan biriyle iletişime geçin.

Çalışan arayışında mısınız?

İşe alım ihtiyaçlarınızla ilgili olarak bizimle görüşmeyi ister misiniz?

Bizimle iletişime geçin

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet