Önümüzdeki yıllarda şirketlerin geleceği 1980 - 96 yıllarında doğan 73 milyonu aşkın Y kuşağının ellerine teslim edilmeye başlanacak. Yeni jenerasyona hitap etmek ve onları motive etmek isteyen firmalar çalışma yöntemlerini cazip hale getirebilmenin yollarını şimdiden aramaya başladı.

İş gücü açısından en iyi eğitimli, donanımlı ve en kalabalık nesil olarak tanımlanan Y kuşağı, ihtiyaç ve isteklerini karşılayan bir pozisyon bulana kadar iş değiştirme eğiliminde oluyor. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Gallup’un bir araştırması gösteriyor ki; Y kuşağının %36’sı önümüzdeki 12 ay içinde çalışmak için yeni bir şirket aramayı düşünürken, %55’ si ise şu anda çalıştıkları işe kendilerini bağlı hissetmiyor. Genç profesyonellerin %29’u çalıştıkları işe kendilerini bağlı hissederken, %16’sı ise çalıştıkları işten tamamen kopuk olduklarını belirtiyor.

Aynı Araştırmaya göre genç neslin çalıştığı şirkete bağlılığını ve çalışma heyecanını canlı tutan şartlar:

1. Belirlenmiş amaç: Onlardan önce gelen neslin aksine Y kuşağı kariyer basamaklarını tırmanırken inancını destekleyen belirli bir amacının olmasını istiyor.

2. Arzu ve hedefler dolgun maaş çeklerinden daha cazip geliyor.

3. Rehberlik: Patronlar yerine onlara iş hayatında rehberlik edecek  kariyer koçları tercih ediyorlar.

4. Yaşam Tarzı: İş olsun diye çalışmak istemiyor, bir hayat tarzına dönüşen işlerde daha mutlu oluyorlar. 

5. Gelişim: Y kuşağını kendini geliştirebileceği işler heyecanlandırıyor.

6. Süreklilik içinde İletişim: Yeni nesil, geleneksel yıllık kariyer değerlendirmeleri yerine kendilerini geliştirmenin farklı yolları hakkında yöneticileri ile sürekli iletişimde olmayı tercih ediyor.  

Genç nesillere hitap ederek çalıştıkları şirketlere sadık kalmalarında sorumluluk, bu kuşağın ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni iş çözümleri üretecek yöneticilere düşüyor.

İlginizi çekebilir:

"Çalışanların şirketlerden beklentileri artıyor"

Çalışan bağlılığını artırmak için yöntemler

Ekibinizin yeni yeteneklere mi ihtiyacı var? Size yardımcı olalım

Çalışan arayışında mısınız?

İşe alım ihtiyaçlarınızla ilgili olarak bizimle görüşmeyi ister misiniz?

Bizimle iletişime geçin

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet