Teknolojideki gelişmeler, insanların çalışma şeklini ve kurumların işe aldığı rol türlerini şekillendirmeye devam ediyor. Python programlama, siber güvenlik ve Blockchain konusunda uzman olan kişiler, neredeyse her yerde var olan yapay zeka ve temel olarak teknoloji sektörünün içinde ve dışında rolleri değiştiren büyük veri yetkinlikleri ile birlikte yüksek talep görmeye devam edecek.

1. Makine öğrenme

Makine öğrenimi analitik model oluşturmayı otomatikleştiren bir veri analizi yöntemidir. Bu sistemlerin verilerden öğrenebileceği, modelleri tanımlayabileceği ve en az insan müdahalesiyle kararlar alabileceği fikrine dayanan bir yapay zeka dalıdır. Ana makine öğrenme programlama dilleri Python, C ++, Java, R ve JavaScript'tir, ancak Julia, Scala, MATLAB ve SAS da bu uzmanlık alanına girmektedir. Kullanılan diller uygulandıkları çevre ve sektör tarafından belirlenir. Finansal hizmetlerdeki veri bilimcileri, veri modelleme, algoritma geliştirme, risk / istatistiksel analiz, web analitiği ve veri toplama işlemlerinin tüm yönlerini mümkün kılmak için Python, SAS ve Matlab'ın bir birleşimini kullanabilirler.

2. Büyük veri

Büyük veri, yapılandırılmış (dahili CRM / veri sistemlerinden veya dış Bilgi sağlayıcılarından) ve yapılandırılmamış (internet / web tabanlı) veri tabanını tanımlayan bir terimdir. Daha iyi iş kararları almak (örneğin ürün geliştirme) ve ticari strateji sağlayan bilgiler için büyük veriler analiz edilebilir. 3 unsurun (hacim, hız ve çeşitlilik) belirlediği temel zorluklar veri yakalama, depolama, analiz, transfer, sorgulama ve gizlilik etrafında döner. Anahtar teknolojiler / araçlar: Amazon EMR, Apache (Hive, Pig, Spark), MapR, Hadoop, MongoDB ve NoSQL'dir.

3. Python programlama

Python, veri analizi ve veri bilimi için giderek daha popüler hale gelen bir araçtır. Python açıkça tasarlandı: a) Python'da yazılan kod insanlara okuma kolaylığı sağlayacak ve b) kod yazmak için gereken süreyi en aza indirecek şekilde tasarlandı. YouTube, Spotify ve Dropbox gibi çoğu üzerinden ticaret yapılan web siteleri, çeşitli kitaplıklar ve işletim sistemlerinde veri oluşturmanıza, güncellemenize, depolamanıza ve almanıza izin verdiği için Python kullanılarak oluşturulur. Python, SciKit, SciPy, Pandas ve Numpy gibi uzantıları kullanarak veri bilimi, istatistiksel analiz, modelleme ve makine öğrenimi için yaygın olarak kullanılır.

4. YZ mühendisliği

Genellikle teknoloji topluluğu içinde “Kutsal Kase” olarak kabul edilen yapay zeka (AI), insanlar gibi çalışan ve tepki veren akıllı makine ve sistemlerin oluşturulmasını vurgulayan bir bilgisayar bilimi alanıdır. Yapay zekaya sahip bilgisayarların etkinliklerinden bazıları şunlardır: tahmini analitik, konuşma tanıma, öğrenme, planlama ve problem çözme. Bilgi mühendisliği ve makine öğrenimi YZ mühendisliğinin merkezindedir ve oldukça karmaşıktır. Bu alandaki gelişmelerle karşılaştığınız gerçek hayat durumları arasında Siri, Alexa, Pandora, Netflix, Chatbots ve Akıllı Arabalar vardır. Geliştirme dilleri, makine öğrenmede yansıtılan dillerdir.

5. Siber güvenlik uzmanlığı

“Siber güvenlik”, bilgisayar sunucularını, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılara karşı koruma uygulamasıdır. Bu terim çeşitli bağlamlarda uygulanır, ancak bilgi güvenliğinin temel teknik işlem unsurlarına daha uyumludur (InfoSec bu konuda şemsiye terimdir). Her gün yeni güvenlik tehditleri ortaya çıkmaktadır, bu nedenle bu alandaki profesyonellerin adapte olabilir ve meraklı olmaları ayrıca karşı stratejiler geliştirme durumu söz konusu olduğunda kendilerini karşı tarafın yerine koyarak düşünmeleri önemlidir.

6. Veri görselleştirme

Veri görselleştirme araçları, Excel tablolarında kullanılan standart diyagram ve grafiklerin ötesine geçerek, verileri infografikler, kadranlar / göstergeler, aksis veya ordinatı olmayan kullanışlı küçük grafikler, ısı haritaları ve ateş çizelgeleri gibi karmaşık şekillerde görüntülenirler. Tableau, QlikView, PowerBI ve Microstrategy gibi görselleştirme araçları, şirketlerin finans, satış, pazarlama ve operasyon sistemlerinden veri alarak daha iyi stratejik ve ticari kararlar almalarına yardımcı olmaktadır. Bu araçlarda panoların oluşturulması, son kullanıcıların bunları sorgulamalarına veya gelişmiş sorgulama ve analiz için verileri incelemelerine olanak tanır. Çıktı kalitesi, veri tabanlarından / veri ambarlarından gelen veri girişinin kalitesine bağlıdır ve normalde Microsoft SQL veya Oracle SQL (PL / SQL) kodlamasıyla çıkarılır.

7. Veri yönetme

Veri yönetişimi bir kuruluşun, verilerin tüm yaşam döngüsü boyunca yüksek veri kalitesinin varlığını sağlamasına olanak tanıyan bir veri yönetimi kavramıdır. Veri yönetiminin kilit odak alanları; sağlanabilirlik, kullanılabilirlik, tutarlılık, veri bütünlüğü ve veri güvenliğini içerir. Bu, düşük veri kalitesinin olumsuz etkilerine karşı hesap verebilirlik gibi işletme genelinde etkin veri yönetimini sağlamak için süreçler oluşturmak ve bir işletmenin sahip olduğu verilerin tüm kuruluş tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak gibi süreçleri içerir.

8. Blockchain

Blockchain, kriptografi kullanılarak bağlanan ve büyüyen bir kayıt listesidir (bloklar adı verilir). Her blok, bir önceki bloğun şifreleme karmasını, zaman damgasını ve işlem verilerini içerir. Bir Blockchain değişikliğe karşı dayanıklıdır ve "iki taraf arasındaki işlemleri verimli ve doğrulanabilir ve kalıcı bir şekilde kaydedebilen açık, dağıtık hesap defteridir". Dağıtık hesap defteri olarak kullanılmak üzere, bir blok zinciri tipik olarak yeni blokları onaylayan eşler arası bir ağ tarafından yönetilir ve müteakip tüm bloklarda değişiklik yapılmadan geriye dönük olarak değiştirilemez. Başlangıçta 2008'de kripto para birimi bitcoin'in halka açık işlem defteri olarak görev yapmak üzere icat edilen bitcoin blokajı, güvenilir bir otorite veya merkezi bir sunucuya ihtiyaç duymadan “çift harcama” problemini çözmek için ilk dijital para birimi yapıldı.

9. Bilgi güvenliği

Bilgi güvenliği, bir şirketin fikri mülkiyetini ve “verilerini” (diğer bir deyişle "veri güvenliği" olarak da bilinir) “koruma” sürecini tanımlayan bir terimdir. Kuruluşlar artık çok büyük miktarda veri tutuyor (hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış şekillerde). Bir firmanın verilerini nasıl koruyacağı konusunda net bir şekilde tanımlanmış bir risk yönetimi stratejisine sahip olması gerekir. Ayrıca, bir firmanın dijital ve dijital olmayan bilgilere karşı olası tehditleri önlemek, tespit etmek, belgelendirmek için gerekli doğru süreçlere, araçlara ve politikalara sahip olması gerekir. Veri tehdidi ihlal edilir ve sızıntı artarsa firmalara yerleştirilen inceleme, uyumluluk düzeyi ve karşılanması gereken IT esnekliği de artar.

10. Ticari yön

Birçok işletmenin araması gereken temel becerilerden biri, karı en üst düzeye çıkarmak amacıyla kendi sektörlerinde ve mevcut pazarlarında ticari yöne bakmalıdır. Bir profesyonel, şimdi veya gelecekte, işletmenin karşılaştığı her türlü zorluk ve fırsattan haberdar olmalı ve bunlara dahil olmalıdır ve bunlardan en iyi şekilde faydalanmalıdır. Kârı artıracak bir anlaşmayı yapılandırma ve takip etme kabiliyeti ya da süreçleri iyileştirmek ve daha iyi gelir sağlamak için büyük resmi göz önünde bulundurma kabiliyeti, sektörler arasında istenen bir beceridir.

Küresel bir ağa sahip lider işe alım uzmanları olarak, işinizi bir üst seviyeye taşımak için rekabette öne geçmenize yardımcı olacak geniş bir üst düzey yetenekli uzmanlar veritabanına sahibiz. Doğru becerilerle en iyi yetenekleri edinmenize nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda size özel bir görüşme için, bugün uzman işe alım danışmanlarımızdan biriyle temasa geçin.

Çalışan arayışında mısınız?

İşe alım ihtiyaçlarınızla ilgili olarak bizimle görüşmeyi ister misiniz?

Bizimle iletişime geçin

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet